Home Vogels Zoogdieren Libellen en Waterjuffers Vlinders Insecten Reptielen en AmfibieŽn Farne Islands Helgoland

Dit is mijn pagina met Natuurfoto`s: Dieren en Macro fotografie.
Hieronder kunt u een keuze maken welke foto`s u wilt bekijken, klik daarvoor op de betreffende foto!

Ransuilen, Velduilen,Steenuilen, Ijsvogels, Oehoe, Kwak, Buizerd, Torenvalk Klik op de afbeelding om naar de Vogelfoto`s te gaan.

Ransuilen, Velduilen, Steenuilen, Ijsvogels, Oehoe, Buizerd, Kwak, Torenvalk, Pestvogels, maar natuurlijk ook de "gewone" vogels.
Bevers,Vossen, Eekhoorns, Wilde Zwijnen, Edelherten en Damherten Klik op de afbeelding om naar de Zoogdierenfoto`s te gaan.

Bevers,Vossen, Eekhoorns, Edelherten en Damherten, Wilde Zwijnen.
Bandheidelibel, Heideblauwtje, Viervlekken, Keizerlibellen, Weidebeekjuffer, Platbuik, Paardenbijters, Waterjuffers Klik op de afbeelding om naar de Libellen en Waterjuffers te gaan.

Macro fotografie: Bandheidelibel, Glassnijder, Viervlekken, Keizerlibellen, Weidebeekjuffer,Uitsluipers, Platbuik, Paardenbijters, WaterJuffers.
Boswitje, Zilveren Maan, Boomblauwtje, Keizersmantel, Oranje Luzernevlinder, Oranjetipjes, Icarusblauwtje, Koninginnenpage en diverse Rupsen Klik op de afbeelding om naar de Vlinder en Rupsen foto`s te gaan.

Macro Fotografie: Groot Geaderd witje,Zilveren Maan,Koningspage,Aardbeivlinder,Zilvervlek,Bruin Dikkopje,Boswitje

Boomblauwtje,Keizersmantel,Oranjetipje,Icarusblauwtje,Koninginnenpage,Heideblauwtje en diverse Rupsen.
Vliegend Hert, Wantsen, Kevers, Bidsprinkhanen, Boktorren,Eendagsvlieg.Harkwesp,Bladwespen,Hoornaar,Daas,Zandloopkevers Klik op de afbeelding om naar de Overige insecten te gaan.

Macro Fotografie: Vliegend Hert, Wantsen, Kevers, Bidsprinkhanen, Boktorren, Eendagsvlieg, Harkwesp, Bladwespen, Hoornaar, Daas, Zandloopkevers.
Adder,Ringslang, Gladde Slang, Hazelworm, Boomkikkers,Hagedissen, Heidekikker, Padden Klik op de afbeelding om naar de Reptielen/AmfibieŽn foto`s te gaan.

Adder,Ringslang, Gladde Slang, Hazelworm, Boomkikkers, Hagedissen, Heidekikker, Padden.
foto`s genomen op de Farne Islands. oa: Papegaaiduikers,Alken,Zeekoeten,Noordse Sterns en Zeehonden Klik op de afbeelding om naar de Farne Islands foto`s te gaan.

Papegaaiduikers, Alken, Zeekoeten, Noordse Sterns, Zeehonden en meer.
Zeehonden,Jan van Genten, Eidereenden, Zeekoeten, Helgoland Klik op de afbeelding om naar de Zeehonden foto`s te gaan.

Zeehonden, Jan van Genten, Eidereenden, Zeekoeten en meer op Helgoland.

Dit is mijn overzichtspagina met foto`s van Dierenfoto`s en Macro fotografie. Ik vind het 1 van de leukste dingen die er zijn in de fotografie. Ik ben helemaal gek met macrofotografie, maar eigenlijk vind ik alle natuurfoto`s erg leuk. Met de telelens die ik nu heb, de Canon 70-200mm F2,8 L USM, met een 2x extender erbij, ben ik nu in staat mooie teleopnamen te maken van Dieren, 9 van de 10 keer kan ik net uit de voeten met 400mm. De macrofoto`s neem ik met de Canon 100mm F2.8 macrolens, een hele fijne macrolens, die superscherpe foto`s aflevert en een razendsnelle autofocus heeft. Tussenringen heb ik geprobeerd, maar ik vond het een ramp: kwalitatief ging het met sprongen achteruit, en ook heb je veel licht nodig, dus die heb ik weer heel erg snel weer verkocht. Zowel de Canon 100 mm macrolens als de 150mm macrolens fotograferen 1:1. Ik ben erg tevreden over de Canon 100mm F2.8 lens (zonder IS). Wil je nog extremere macrofoto`s, dan zou de canon MP-E65 in combinatie met een ringflitser een zeer goede optie zijn. Dan heb je geen 1:1 maar maar fotos tot maar liefst 5:1! Wel is er met die lens alleen handmatig scherp te stellen, maar een foto`s....om van te smullen!

Edelhert op de Veluwe in een rustgebied
Een edelhert op de Veluwe. Niet op de bekende wildbaan, maar ik had eenmalig kans om in een stiltegebied waar niemand komen mocht om te fotograferen.

Ga naar Top