over Mij..Raym

Contact Over mij Linkpartners Apparatuur Fotowedstrijden Foto Forums Fotosites


In 2004 ben ik "besmet" geraakt met het fotografie virus en dat is niet meer over gegaan. Het begon met een klein digitaal cameraatje wat al snel een wat betere camera werd, maar al heel snel daarna kwam ik erachter dat ik betere kwaliteit foto`s wilde en schafte mijn eerste digitale spiegelreflex aan, eeen Canon 350D. Toen ik jong was,heel lang geleden dus, fotografeerde ik ook wel zo af en toe, toen nog analoog, maar dat was meer point and shoot, zonder echt op instellingen te letten. Ik ben van 1968, heb 2 kids (jongens) en ben nu al bijna 20 jaar samen met mijn vriendin.

Zoals je op mijn apparatuurpagina hebt kunnen zien, fotografeer ik met de Canon 7D en met de Canon 5D Mark2, met tegenwoordig alleen maar Canon lenzen. wat een verademing zo`n full frame camera! Ik ben een autodidact wat betreft fotograferen en photoshoppen, en ik vind bijna alles leuk om te fotograferen. Naast fotografie kijk ik graag naar films, luister graag naar muziek, maar uiteraard is mijn grootste hobby Fotograferen.

Mijn hart ligt voornamelijk bij natuurfotografie. Ik kan uren in de natuur lopen op zoek naar vlinders of andere insecten, maar ook landschappen, hdr en lange sluitertijden-fotografie vind ik heerlijk om te doen. Ook het fotograferen van kastelen vind ik een leuke bezigheid. Inmiddels heb ik al meer dan 40 kastelen, die zelfs nog niet allemaal op de site staan!


Waar ik vroeger zo aan voorbij liep, daar blijf ik nu uitgebreid naar kijken. fotografie laat je zoveel meer zien. Ik probeer middels deze site een beetje van mijn kennis over te dragen. Het is zo zonde als je een mooie camera hebt, maar er absoluut niet alles weet uit te halen. Fotografie is een prachtige hobby op welk niveau je het ook beoefend. Je kunt er je creativiteit in kwijt, en ik kom helemaal tot rust en kan alles even vergeten als ik aan het fotograferen ben. Qua gezondheid heb ik iets minder geboft, ik heb 2 auto-immuun ziektes en ik heb heel veel prisma`s in mijn bril om te zorgen dat ik niet dubbel zie, horror fusionis noemen ze het.Waarschijnlijk veroorzaakt door 1 van de auto-immuun ziektes waar ik te lang mee doorgelopen heb. Dit verhinderd mij meestal niet om lekker op pad te gaan, al moet ik daarna regelmatig wel de tol betalen voor een inspanning die ik gedaan heb. Het zei zo, bij de pakken neerzitten daar is nog niemand verder mee gekomen. Zo, al weer veel teveel informatie op deze pagina want het gaat niet om mij, maar om de foto`s die ik maak hoop ik toch.


Misschien zie ik je nog een keer terug op mijn site, zo niet, hoop ik dat je de site toch leerzaam vond en je de foto`s mooi vond.

Ga naar Top