Home Contact Over mij Linkpartners Apparatuur Fotowedstrijden Foto Forums Fotosites

Hieronder vindt je een aantal foto`s die tot mijn persoonlijke favorieten horen. Soms mooie foto`s, en soms zijn het juist de momenten geweest die mij bijgebleven zijn. Bij iedere foto heb ik even een kort verhaaltje gezet.

Bliksem foto
De eerste keer dat ik er op uit ging om bliksem te fotograferen en gelijk lukte het om deze foto te maken. Ik heb de auto op een mooie plek neergezet en ben zelf op de bijrijders stoel gaan zitten. Statief op de bestuurders stoel, zover mogelijk naar binnen zodat er geen regendruppels op konden komen en hopen dat de wind geen spelbreker wordt. Ik heb hier de lens op manuele focus gezet en scherp gesteld met de liveview. Deze foto is gemaakt op F14,iso320,24mm en 25 seconden. Wat een kick geeft het als dit soort foto`s lukken.

Ijsvogel foto
Inmiddels heb ik wel diverse ijsvogel foto`s, en misschien zelfs mooier dan deze foto, maar je eerste foto van deze prachtige vogel die je gemaakt hebt, is toch wel een erg gaaf moment. Inmiddels heb ik in de buurt een eigen ijsvogel plek, en hopelijk kan ik komend voorjaar ook de paring en visoverdarcht fotograferen. Dat wordt weer flink wat uurtjes in de schuiltent zitten!

Schotland, Buachaille Etive Mor
Schotland, Buachaille Etive Mor, 2012. Wat een prachtig land is dat toch. Ondanks dat ik hier niet de meest spectaculaire lucht had, is dit mij wel bijgebleven. Deze waterval ligt net buiten Glencoe, tussen de skibaan en Glencoe in. Het is niet de vraag of ik terug ga, maar wanneer. Dat zal de volgende keer dan wel in de herfst of de winter zijn, als het gras zo prachtig bruin gekleurd is.

Edelhert op de Veluwe
Een Edelhert op de veluwe. Niet op een stuk waar iedereen mag komen, maar in een rustgebied waar verder niemand mag komen. Ik had iemand geholpen en als bedankje mocht ik (eenmalig) mee naar deze plek. Ze liepen hier op enkele meters afstand van de hut wat erg indrukwekkend was. Jammer dat de herten zo laat pas verschenen en maar kort op deze plek bleven. Toch heb ik er wel 1 mooie foto aan overgehouden in een setting die je niet zo snel nog een keer schiet.

Torenvalkjes met prooi
Torenvalkjes met een prooi. Het vrouwtje had deze prooi geslagen en het mannetje wilde daar ook van profiteren. Echter schermde het vrouwtje de prooi af en was niet van plan de prooi met het mannetje te delen. Ik heb niet goed kunnen zien wat de prooi was, maar ik hou het op een meerkoet.

herfst bij de Hoegne,Hockai,Ardennen BelgiŽ
Ik had nog niet veel herfstfoto`s. Bij de Hoegne, in dit geval bij Hockai in de Belgische Ardennen, kon ik daar wat aan doen. Prachtige herfstkleuren, en gelijk lekker spelen met lange sluitertijden, zo leuk om te doen.

jong vosje
In mijn woonplaats, nog geen 2 kilometer bij mij vandaan, waren 12 jonge vosjes! Bizar, want in dat stukje heb ik eigenlijk nog nooit vossen gezien. Waarschijnlijk zullen het wel 2 nesten zijn geweest. Ik heb ze niet meer gezien, maar dat zou kunnen want meestal na 6-8 weken maken ze een hol op een andere plek, die dan weer lekker schoon is. Ik hoop in ieder geval dat ze niet afgeschoten zijn, maar ik heb er nergens iets over terug kunnen vinden.

Paaltjes met lange sluitertijden
Lange sluitertijden, ik ben er gek op. Voor deze foto heel vroeg opgestaan om voor zonsopkomst ter plekke te zijn. De foto is genomen met een 10-stops grijsfilter. Altijd weer verassend wat het eindresultaat is. Dit leuke dingetje vindt je in Brouwershaven op de Heernisweg.

vliegende papegaaiduiker
Alweer een poosje geleden naar de Farne Islands geweest. Wat zijn die Papegaaiduikers toch een leuke vogels. Een sport apart is om ze vliegend te fotograferen. Met wat geduld, is dat prima te doen op de Farne Islands, wat een leuk tripje was dat. Uiteraard zie je er nog veel meer dan alleen Pageaaiduikers.

Waterval Bad Bertrich Duitsland
Wat je hier al eerder zag, ik ben gek op water, watervalletjes en lange sluitertijden. Niets lekkerder dan ergens op een plek te gaan zitten en genieten van de kracht van het water. Dit watervalletje is in Bad Bertrich Duitsland, waar ik me weer uitstekend vermaakt heb.

Velduil Kouderkerke
>Een aantal jaren geleden zaten er een aantal Velduilen bij de Koudekerkese Inlaat, bij de Plompetoren. Wat was dat leuk om te zien zeg. Zo dichtbij als toen fotograferen, is dan daarna ook niet meer gelukt helaas. Ik ben gek op (veld)uilen. Jammer dat ze er niet meer zitten, ja zo heel af en toe een verdwaalde velduil daar, maar dat is toch niet hetzelfde.

Calatrava brug Hoofddorp, De Harp
Om niet alleen maar in natuurfoto`s te verzanden de Caltrava brug "de Harp" in Hoofddorp. Er staan er 3 op rij in Hoofddorp: De Harp,De Citer en de Luit. Prachtige bruggen vind ik. Ik heb bij mijjn foto bewust het zwart goed donker gemaakt, zodat de brug en de foto abstract aan doen. Ik zeg het nooit snel van mijn eigen fotos, maar deze is best goed gelukt.

Ga naar Top