Home    Uitleg Maskers in Photoshop    32bit Hdr Maken in Photoshop    Een Raw Foto Bewerken    Macrofotografie Tips    Foto Bewerken Photoshop    Hdr Maken in Photomatix   
Algemene Fotografie Tips    M-stand Uitleg    Av-stand Uitleg    Portretfoto Bewerken    Verkleinen foto in Photoshop    Rand om foto maken in Photoshop

Dit is een pagina met diverse fotografie en photoshop tips. Van betere macrofoto`s nemen tot fotograferen in de A of de M-stand , tot het verkleinen van foto`s in Photoshop en/of Paint Shop Pro. Ik leg uit hoe de A-stand en de M-stand werkt, en wanneer je welk diafragma kiest. Ook komt het gebruik van de liveview ter sprake, wanneer kun je dit gebruiken, en wat zijn de voordelen. Ik ben druk bezig video`s met uitleg overal bij te zetten, daar dit vaak duidelijkere is dan plaatjes met heel veel tekst. We gaan het hebben over de juiste witbalans kiezen, het gebruik van een statief en/of draadontspanner. Ook leg ik kort uit wat front en back focus is, en wat je hier aan kunt doen. Op deze pagina`s niet alleen uitleg over je camera en je foto`s, maar ook wat je kunt doen in de nabewerking. Hoe ga je te werk in de raw converter van photoshop, hoe bewerk je een portret, en hoe speel je in op de omstandigheden door het juiste diafragma, de juiste iso-waarde en de juiste sluitertijd te kiezen. Ga dus snel af van de jpeg stand, en ga fotograferen in raw! In het begin kun je je camera op beiden zetten trouwens: een foto maken in zowel jpeg als raw, dus er is niets spannends aan. Meer video`s met uitleg zullen erbij komen. Zo gaan we bijvoorbeeld ook lagen en maskers in photoshop behandelen, dat soort dingen. Nabewerken is geen vies ding, alleen moet het resultaat wel beter worden. Schiet je in raw, dan is nabewerking gewoon een must. Maar dit kan ook slechts een aantal klikjes en schuifjes zijn. Neem eens rustig de tijd, en lees het een en ander eens op je gemak door.

Klik op de afbeeldingen om naar de desbetreffende pagina te gaan.

uitleg werken met maskers in photoshop Een video met Uitleg over het werken met maskers in Photoshop.

Video met uitleg hoe je werkt met maskers in Photoshop. Masker mensen weg uit je foto, of masker hooglichten uit de donkere foto in je foto. Plaatselijk verscherpen of ruis weghalen met een masker.
uitleg hoe je een hdr maakt in photoshop Een video met uitleg hoe je een 32 bit hdr maakt in Photoshop.

Video met uitleg hoe je een 32-bit hdr maakt in Photoshop.Photoshop heeft zoveel voordelen t.o.v Photomatix Pro. Bekijk het filmpje en overtuig jezelf.
de raw converter van photoshop uitgelegd Een video die precies laat zien hoe de raw converter van photoshop werkt.

Video met uitleg over de raw converter van photoshop. Op 9 minuut 50 uitleg over het verkleinen van een foto voor Facebook zodat deze er daar ook goed uit ziet. We behandelen onder andere Cameracalibratie,lenscorrecties,verscherpen,witbalans,belichting,contrast,histogram en verkleinen voor facebook.
Tips voor betere macrofoto`s Wat simpele tips om betere macrofoto`s te maken.

We hebben het over Tussenringen, Voorzetlenzen en Macroflitsers en de aanbevolen instellingen.
stap voor stap een foto bewerken met photoshop Een foto bewerken in photoshop stap voor stap uitgelegd.

We hebben het over het Histogram, verscherpen, doordrukken, tegenhouden,verkleinen.
stap voor stap uitgelegd hoe je een hdr foto maakt in Photomatix Een hdr maken in Photomatix Pro.

Hoe begin je: TiFF of Raws bijvoorbeeld. De instellingen en schuifjes van Photomatix uitgelegd.
wanneer onderbelichten,overbelichten,flits-tips,Gulden snede,inspelen op de omstandigheden Praktische en handige tips, die direct betere resultaten geven.

Tips om beter te flitsen met je camera flitser, wanneer belicht je onder, wanneer belicht je over,kiezen van de juiste isowaarde, uitleg gulden snede.
Manueel fotograferen met je Digitale Spiegelreflex camera. Diafragma en sluitertijd goed op elkaar afstemmen. Manueel fotograferen met je Digitale Spiegelreflex Camera.

De Camera op de M-stand: Hoe werkt dat en is het ingewikkeld? Nee dus!
Fotograferen in de A-stand,foto`s nemen met een zelfgekozen diafragma, de camera regelt de sluitertijd. Fotograferen in de AV-stand van je camera.
Foto`s nemen met een zelfgekozen diafragma en de camera regelt de sluitertijd.
Het bewerken van een portretfoto. Niet ieder portret komt direct mooi uit de camera, wat kun je doen aan bewerkingen Het bewerken van een Portretfoto in photoshop.

Een portretfoto bewerken.
Foto`s verkleinen in Photoshop. Het verkleinen van foto`s in Photoshop in pixels en verkleinen van het bestand in grote (kb) Foto`s verkleinen in Photoshop.

Het verkleinen van foto`s in Photoshop in pixels, en het verkleinen van het bestand in grootte in kb.
Je wilt graag een border (rand) maken om je foto`s,makkelijk in Photoshop! Een border / rand om je foto maken in photoshop.

Dat is makkelijk, het maken van een border / rand om je foto doe je gewoon in Photoshop.

Ga naar Top