Home


Klik op de afbeeldingen om naar de desbetreffende pagina te gaan.
uitleg werken met maskers in photoshop VideoUitleg werken met maskers in Photoshop
Video waarin ik uitleg hoe je werkt met maskers in Photoshop.
Masker die mensen weg uit je foto, of masker hooglichten uit de donkere foto in je foto. Plaatselijk verscherpen of ruis weghalen met een masker.
uitleg hoe je een hdr maakt in photoshop VideoEen 32 bit hdr maken in Photoshop
Video waarin ik stap voor stap uitleg hoe je een 32-bit hdr maakt in Photoshop.
Photoshop heeft zoveel voordelen t.o.v Photomatix. Bekijk het filmpje en overtuig jezelf.
de raw converter van photoshop uitgelegd VideoDe raw converter van photoshop uitgelegd, door middel van een duidelijke video
Video met uitleg over de raw converter van photoshop. Op 9 minuut 50 uitleg over het verkleinen van een foto voor Facebook zodat deze er daar ook goed uit ziet.
Cameracalibratie,lenscorrecties,verscherpen,witbalans,belichting,contrast,histogram en verkleinen voor facebook,alles komt ter sprake
Tips voor betere macrofoto`s GeupdateTips voor betere macrofoto`s:
Tussenringen,Voorzetlenzen en Macroflitsers komen ook ter sprake, evenals aanbevolen instellingen.
stap voor stap een foto bewerken met photoshop Een foto bewerken in photoshop van begin tot eind,Stap voor stap duidelijk uitgelegd:
Histogram,verscherpen,doordrukken,tegenhouden,verkleinen. Video gaat snel volgen.
stap voor stap uitgelegd hoe je een hdr foto maakt in Photomatix Stap voor stap uitgelegd hoe je een HDR foto maakt in Photomatix:
TiFF of Raws,Photomatix instellingen. Een video gaat snel volgen.
wanneer onderbelichten,overbelichten,flits-tips,Gulden snede,inspelen op de omstandigheden De meest praktische en simpele tips, die direct betere foto resultaten geven:
Flits tips,onderbelichten,overbelichten,inspelen op de omstandigheden ter plekke.
Manueel fotograferen met je Digitale Spiegelreflex camera. Diafragma en sluitertijd goed op elkaar afstemmen. Manueel fotograferen met je Digitale Spiegelreflex Camera:
Je Camera op de M-stand: Diafragma, sluitertijd en iso waarde goed op elkaar afstemmen.
Fotograferen in de A-stand,foto`s nemen met een zelfgekozen diafragma, de camera regelt de sluitertijd. Fotograferen in de A-stand (AV-stand):
Foto`s nemen met een zelfgekozen diafragma, de camera regelt de sluitertijd.
Het bewerken van een portretfoto. Niet ieder portret komt direct mooi uit de camera, wat kun je doen aan bewerkingen Het bewerken van een Portretfoto:
Niet ieder portret komt direct mooi uit de camera, wat kun je doen aan bewerkingen.
Foto`s verkleinen in Photoshop. Het verkleinen van foto`s in Photoshop in pixels en verkleinen van het bestand in grote (kb) Foto`s verkleinen in Photoshop:
Het verkleinen van foto`s in Photoshop in pixels en verkleinen van het bestand in grootte (kb).
Foto`s verkleinen in Paint Shop Pro Foto`s verkleinen in Paint Shop Pro:
Het verkleinen van foto`s in Paint Shop Pro. Zelf werk ik er niet meer mee, dus deze pagina wordt verder niet meer bijgewerkt.
Je wilt graag een border (rand) maken om je foto`s,makkelijk in Photoshop! Je wilt graag een border (rand) maken om je foto`s:
Dat is makkelijk, het maken van een border/rand doe je gewoon in Photoshop.
De instellingen van de canon 350D en 400D optimaliseren Ook een Canon 350D of 400D? Pptimaliseer dan je instellingen
Nog regelmatig bekeken, maar deze pagina wordt niet meer geupdate vanqwege de oude modellen camera`s.

Dit is een pagina met diverse fotografie-tips. Van betere macrofoto`s nemen tot fotograferen in de A of de M-stand , tot het verkleinen van foto`s in Photoshop en/of Paint Shop Pro. Ik leg uit hoe de A-stand en de M-stand werkt, en wanneer je welk diafragma kiest. Ook komt het gebruik van de liveview ter sprake, wanneer kun je dit gebruiken, en wat zijn de voordelen. Ik ben druk bezig video`s met uitleg overal bij te zetten, daar dit vaak duidelijkere is dan plaatjes met heel veel tekst. We gaan het hebben over de juiste witbalans kiezen, het gebruik van een statief en/of draadontspanner. Ook leg ik kort uit wat front en back focus is, en wat je hier aan kunt doen. Op deze pagina`s niet alleen uitleg over je camera en je foto`s, maar ook wat je kunt doen in de nabewerking. Hoe ga je te werk in de raw converter van photoshop, hoe bewerk je een portret, en hoe speel je in op de omstandigheden door het juiste diafragma, de juiste iso-waarde en de juiste sluitertijd te kiezen. Ga dus snel af van de jpeg stand, en ga fotograferen in raw! In het begin kun je je camera op beiden zetten trouwens: een foto maken in zowel jpeg als raw, dus er is niets spannends aan. Meer video`s met uitleg zullen erbij komen. Zo gaan we bijvoorbeeld ook lagen en maskers in photoshop behandelen, dat soort dingen. Nabewerken is geen vies ding, alleen moet het resultaat wel beter worden. Schiet je in raw, dan is nabewerking gewoon een must. Maar dit kan ook slechts een aantal klikjes en schuifjes zijn. Neem eens rustig de tijd, en lees het een en ander eens op je gemak door.

Fotocorner Fotoforum
Meld je ook aan op ons Fotoforum!!Ga naar top